back-to-top

Αρχική Σελίδα > ΠΡΟΦΙΛ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

   Αθήνα, 21 Δεκεμβρίου 2018

                ΘΕΜΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ "ICE POP"

 

                Αξιότιμοι πελάτες της MR POP CORN,

                Η MRPOPCORN παράγει και διαθέτει προς εσάς τρία προϊόντα  με την εμπορική ονομασία ICE POP σε τρεις γεύσεις: φράουλα, ροδάκινο & λεμόνι. Τα προϊόντα αυτά είναι συμπυκνωμένα παρασκευάσματα φρούτων τα οποία μετά από αραίωση με νερό σε αναλογία 1 μέρος προϊόντος με 5 μέρη νερού τα τοποθετείτε στις μηχανές ψύξης που διαθέτετε και το ψυγμένο παρασκεύασμα το διαθέτετε στους πελάτες σας ως "γρανίτα". Στην ουσία αυτό, βάση της νομοθεσίας, είναι παράνομο καθώς το προϊόν που διαθέτετε στην ουσία και νομοθετικά δεν είναι "γρανίτα".  Μπορεί να έχει επικρατήσει στην αγορά εδώ και πολλά έτη ο όρος "γρανίτα" για τα προϊόντα που παρασκευάζονται με τον συγκεκριμένο τρόπο παρασκευής, όμως αυτό δεν είναι νόμιμο.  Συνεπώς στην οποιαδήποτε διακίνηση των συγκεκριμένων παραγόμενων προϊόντων από εσάς δεν θα πρέπει να εμφανίζεται η περιγραφή του ως "γρανίτα" (δηλ. σε αποδείξεις πώλησης, τιμοκαταλόγους, επιγραφές διαφήμισης κ.λ.π.). Ο δόκιμος όρος ονομασίας των συγκεκριμένων προϊόντων είναι "ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΦΡΟΥΤΩΝ" ή "ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΦΡΟΥΤΩΝ" ή "ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΜΗ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΟ ΠΟΤΟ" ή "ΠΑΓΩΜΈΝΟ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΜΗ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΟ ΠΟΤΟ" .

                Η δική μας ευθύνη στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι ότι στην ετικέτα του προϊόντος (επισήμανση) σαν χρήση αναφέρεται η φράση "για την παρασκευή γρανίτας" . Επίσης αυτό σύμφωνα με την νομοθεσία δεν είναι νόμιμο. Ο λόγος για τον οποίο έγινε αυτή η αναφορά επί της ετικέτας είναι διότι εδώ και δεκαετίες τόσο οι επαγγελματίες όσο και οι καταναλωτές με αυτόν τον τρόπο χαρακτηρίζουν τα συγκεκριμένα προϊόντα και έτσι είναι γνωστά κατά την ζήτησή τους χωρίς να υπάρχει κανένας δόλος πίσω από αυτό. Όμως επαναλαμβάνουμε αυτός ο όρος δεν είναι σύμφωνος με την νομοθεσία και είναι απόφασή μας να σεβαστούμε πλήρως την νομοθεσία χωρίς καμία παρέκκλιση.  Για τον λόγο αυτό η Εταιρεία μας θα πρέπει να ανακαλέσει όλες τις ποσότητες των συγκεκριμένων προϊόντων τις οποίες αυτή τη στιγμή διαθέτετε.

                Ενημερωτική Διευκρίνηση:  Σύμφωνα με την νομοθεσία ο χαρακτηρισμός κάθε τροφίμου διέπεται από συγκεκριμένους κανόνες που αφορούν τη σύστασή του. Τα προϊόντα που χαρακτηρίζονται ως "γρανίτα" ανήκουν στην κατηγορία των παγωτών. Τα παγωτά από την παρασκευή τους έως και την κατανάλωσή τους πρέπει να βρίσκονται υπό συνθήκες κατάψυξης και μάλιστα σε συγκεκριμένες θερμοκρασίες. Το παραγόμενο προϊόν που παρασκευάζεται από εσάς με τα συγκεκριμένα  προϊόντα ICE POP βρίσκεται σε φάση κατάψυξης κατά τις ώρες λειτουργίας του καταστήματος και η μηχανή είναι υπό ψύξη. Όταν όμως κλείνετε την λειτουργία της μηχανής τότε η θερμοκρασία του προϊόντος ανεβαίνει και φτάνει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Συνεπώς το προϊόν δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως γρανίτα (κατηγορία "παγωτά") διότι δεν βρίσκεται συνεχώς υπό κατάψυξη.   Για τον λόγο αυτό τα ICEPOP περιέχουν στη σύστασή τους το συντηρητικό βενζοϊκό οξύ - βενζοϊκά άλατα (αυτό αναφέρεται και στην ετικέτα των συστατικών του) ώστε να προστατεύεται το τελικό προϊόν από ενδεχόμενη αλλοίωση κατά τις ώρες που δεν λειτουργεί η μηχανή. Στην αντίθετη περίπτωση το προϊόν θα έπρεπε να καταστρέφεται κατά την διακοπή λειτουργίας της μηχανής. Η συγκεκριμένη ουσία σύμφωνα με των ΚΩΔΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ δεν επιτρέπεται να περιέχεται στα "παγωτά" και φυσικά και στην "γρανίτα". Επιτρέπεται όμως να περιέχεται σε προϊόντα που χαρακτηρίζονται ως ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΦΡΟΥΤΩΝ ή ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΜΗ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ .

                Από έλεγχο που έκανε ο ΕΦΕΤ σε πελάτη της εταιρεία μας ο οποίος διακινούσε το συγκεκριμένο προϊόν ώς "γρανίτα" διαπίστωσε σε δείγμα που έλαβε, όπως είναι φυσικό, την ύπαρξη του συγκεκριμένου συστατικού. Σαν αποτέλεσμα αυτού διέταξε την ανάκληση του προϊόντος ICE POP. Μετά από αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε στην ανάκληση του προϊόντος από όλα τα σημεία διάθεσής του άμεσα.

                Για τον λόγο αυτό σας ενημερώνουμε και ζητούμε από εσάς:

1) Την άμεση παύση διάθεσης με τον χαρακτηρισμό γρανίτα των προϊόντων που παρασκευάζετε μέσω των     μηχανών ψύξης χρησιμοποιώντας τα προϊόντα ICE POP.

2) Την δέσμευση όλων των ποσοτήτων ICE POP που διαθέτετε αυτή τη στιγμή εντός των αποθηκών σας.

3)  Την ενημέρωσή μας τηλεφωνικά ή με e-mail για το σύνολο των ποσοτήτων ανά παρτίδα/Lot. No ICE POP που διαθέτετε αυτή τη στιγμή ώστε να προχωρήσουμε στην ανάκλησή τους. Διευκρίνηση: Παρτίδα ή Lot. No. είναι ένας επταψήφιος αριθμός ο οποίος είναι τυπωμένος επί της ετικέτας κάθε δοχείου προϊόντος.

                Για την οποιαδήποτε διευκρίνηση είμαστε στη διάθεσή σας. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα τηλέφωνα και ηλεκτρονικές διευθύνσεις της Εταιρείας.

Η παρούσα ανακοίνωση βρίσκεται αναρτημένη στην επίσημη ιστοσελίδα της Εταιρείας στη διεύθυνση www.mrpopcorn.gr  (ενότητα: ΠΡΟΦΙΛ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ/ΥΓΕΙΪΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ)

 

 

                                                                                                                                MR POP CORN A.B.E.E. ΤΡΟΦΙΜΩΝ



product-images
Cotton Candy and Popcorn...
product-images
POPPING FAT 3.5 KG...
product-images
POPPING OIL 20 KG...
product-images
CANDY POPPING SPICE CARAMEL...
product-images
SPICE N SERVE HOT...
product-images
ΚΥΤΙΑ ΠΟΠ ΚΟΡΝ 50...
product-images
TSAKIRIS STICKS ΑΛΑΤΙ ΤΕΜ....
product-images
ΚΥΠΕΛΟ TSAKIRIS STICKS ΣΑΚ....
product-images
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤ. ΖΕΛΙΝΙΑ "VIDAL"TRIPLE HEARTS...
product-images
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤ. ΖΕΛΙΝΙΑ "VIDAL" PIZZA...
product-images
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤ. ΖΕΛΙΝΙΑ "VIDAL' COLA...
product-images
ΚΥΤΙΑ ΠΟΠ ΚΟΡΝ 150...
product-images
POP CORN BUTTER PROFESSIONAL...
product-images
POP CORN PIZZA PROFESSIONAL...
product-images
ΠΟΠ ΚΟΡΝ MR POP...
product-images
ΜΗΧΑΝΗ POP CORN WHIZ...
product-images
Gay 90’s Whiz Bang...
product-images
Antique Citation on a...
product-images
ΜΗΧΑΝΗ Π/Κ 60 SPL...
product-images
HEAT N KLEEN ΚETTLE...
product-images
LED Neon Astro Staging...